Αφράτη σπιτική Πίτσα Πεπερόνι επαγγελματικού επιπέδου

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

Για τη ζύμη

375γρ αλεύρι γοχ
1 κγ αλάτι
7γρ ξηρή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
2 κσ ελαιόλαδο
225ml χλιαρό νερό
Λίγο λάδι
Σάλτσα ντομάτας
Πεπερόνι
Τσένταρ
Μοτσαρέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και βάζουμε το νερό και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Αν κολλάει η ζύμη σας βάζουμε ελάχιστο αλευράκι αλλά όχι πολύ.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την απλώνουμε σε ταψάκι για πίτσα, βάζουμε σάλτσα, τα τυριά και τα πεπερόνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Πηγή